Meny

0

0,00 kr

En specialtillverkad reglerventil för att fixa problem med lågt oljetryck

Ett av de vanligaste problemen med VAG’s TFSi 2.0 motorer är lågt eller ojämnt oljetryck. På grund av ett konstruktionsfel i oljepumpen kan den vid slitage eller smutsig olja tappa oljetrycket helt eller partiellt.

Det handlar om en dålig konstruktion av oljepumpens interna reglersystem. Designen tillåter att både föroreningar och slitage kan leda till oljetrycksbortfall. På grund av felaktig portplacering påskyndas slitaget genom snedställning av reglerkolven vilket leder till spaltförluster som kortsluter oljepumpens sugsida med dess trycksida.
Ett annat bekymmer med konstruktionen är att en något igensatt sugledning får reglerkolven att öppna helt. Resultatet blir återigen en kortsluten pump.

Med vår lösning förebygger eller åtgärdar man problemet för gott och ser till att pumpen alltid levererar rätt tryck. Vår produkt består av en egenkonstruerad reglerventil som bygger på beprövad teknik. Den utsätts inte för snedbelastning och påverkas inte av av de små slitagepartiklarna som med tiden uppstår i alla motorer.

Reglerventilen är enkel att montera och en instruktion för detta medföljer vid beställning.

Produkten är konstruerad och tillverkas av oss själva i vår verkstad, allt för att garantera högsta precision och kvalitet.

Reglerventilen kan även levereras anpassad för ett högre oljetryck än standard om så önskas.

Länk till Produkt i webbutik.

Bilmodeller:
Audi A6, A4, TT, A3, S3. Volkswagen Passat, Golf GTR. Seat Leon Cupra, Seat Leon FR. Skoda Octavia etc.

Motorkoder:
BPJ, BYK, BGB, BUL, BWE, BPG, BWT, BWA, BPY, AXX, BWE, BWJ, AXW, BLX, BLY, BMB, BLR, BVY, BVZ, BZC, BHZ, BYD,  etc.

OBS! I vissa undantagsfall är motorkoden ej tillförlitlig. VAG har gjort mycket ändringar under åren och vissa exemplar har en annan oljepumpsmodul monterad. Jämför därför att modulen är den som markeras i grönt på bilderna.

Jämförelse mellan de olika balansaxelmodulernaJämförelse mellan de olika oljepumparna

Lämna ett svar

Skriv en kommentar