Välkommen till Wasa Motor HB

Wasa Motor HB är ett familjeföretag som grundades år 1980 i Göteborg. Under många år var Wasa Motor etablerat på St. Mosskullen, en ö bredvid Styrsö i Göteborgs södra skärgård. Sedan kom den stora flytten till Stenkullen i Lerums kommun. En flytt där inte bara ett hushåll flyttade. Med skulle även; en fullutrustad verkstad, 25 ton verkstadsmaskiner, ett antal båtar, tiotals motorer och en 12 tons gaffeltruck. Väl framme och hemmastadda fortsatte arbetet som förr. Nu bestod kundkretsen av både kunder från Göteborg men även nya från Lerums och Alingsås kommuner. Privatpersoner såväl som företag. Numera har kundkretsen vuxit sig stor i hela norden och många projekt har genomförts på internationell nivå. Under alla år har vi strävat efter att ge kunden bästa service och kvalitet till ärliga priser.
Arborrning av kylkompressor

Vad gör vi?

Vi har under åren haft olika inriktningar och samlat på oss en mycket bred kunskapsbas inom såväl forskning och utveckling som reparation och nytillverkning.
Våra främsta områden är inom motorrenovering, marinservice och diverse maskinbearbetningar.

Ljunbytruck

Vår ambition

Vår ambition har alltid varit att fortsätta utvecklas som företag och förfina vårt hantverk genom kunskapshunger och hårt arbete.
Vår drivkraft har givit oss en särställning inom en rad olika områden där vi inom branschen ses som absolut ledande både tekniskt och kunskapsmässigt.

Riktig sätthärdning enligt bortglömt recept.

Vår styrka

En starkt bidragande faktor till vår framgång är att vi lägger stor vikt vid djupgående kunskap. Vi använder oss inte sällan av materiallära ner på atomnivå i såväl felsökning som nyutveckling.
Vi förfogar även över en skräddarsydd maskinpark som ger oss möjligheter som få andra har.
Den största styrkan finner vi dock vår förmåga att ta tillvara på och förena äldre vetenskap med modern.

Vår personal

Wasa Motor är ett familjeföretag som drivs av far och son.
Örjan

Örjan Finnilä

Produktutveckling, Specialarbeten

Hannes Finnilä

Motorrenoveringar, Maskinbearbetning, Hemsida