[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ompackning av läckande dieselpump

På grund av dagens bränslekvalitet ökar problemen med läckande dieselpumpar allt mer. Vår diesel innehåller nu för tiden en del ämnen, bland annat rapsolja, som torkar ut gummi. detta får som följd att packningar och o-ringar blir otäta och börjar läcka. Att packa om en dieselpump är ett jobb som kräver stor kunskap och endast bör utföras av fackmän.

På Wasa Motor packar vi om pumpar av de flesta märken och modeller till en kostnad som ligger långt under priset för en ny. Många väljer idag att införskaffa en begagnad pump hos skrothandlare för att spara pengar. Detta är inget som vi rekommenderar, då man inte kan veta i vilket skick dessa pumpar är.

Vi utför ompackning av följande insprutningspumpar:
• Bosch
• Lucas, CAV, Delphi
• Roosamaster
• Stanadyne
• Zexel
• m. fl.
 
I en ompackning ingår byte av packningar och o-ringar samt material.

Reparationer av defekta pumpar

Vår maskinpark ger oss möjligheter att reparera skador i insprutningspumpar som i vanliga fall skulle innebära att pumpen måste bytas ut helt. Till dessa arbeten kan räknas ombussningar med tusendels precision. Vi kan reparera både slitageskador samt konstruktionsfel.

 

[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”4939,4940,4941″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Att reparera en defekt pump är i regel billigare än t. ex en renoverad inbytespump. I många fall kan den defekta pumpen vara så skadad att den inte tas i inbyte eller att en tilläggskostnad debiteras. Vi har ännu inte stött på någon pump som varit för dyr att laga trots att vi tidigare arbetat med både pumpar med söndrigt hus samt pumpar som varit i behov av nya komponenter som vi fått tillverka själva.

Ett vanligt problem vi stöter på är att kunden upplever ett visst knackande från dieselpumpen. Detta kan bero på en slitageskada i själva pumphuset. Vi har tagit fram en speciell metod för att “fodra om” dessa hus, vilket gör att pumpen blir som ny.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]