Din växelhusspecialist

En av våra specialiteter är arbeten med växelhus. Att arbeta med växelhus kräver en mångsidighet och erfarenhet på flera områden. Vi har de flesta specialverktyg och kan vid behov enkelt tillverka egna i vår mekaniska verkstad. Vi kan göra nya lagerlägen tack vare en stor maskinpark. Vi har möjlighet att reparera spruckna växelhus och avslagna skäddor i vår svetsverkstad. Maskinparken i kombination med svetsavdelningen ger oss möjlighet att bl. a skarva drivaxlar. Allt detta i kombination med vår långa erfarenhet gör att vi kan reparera nästan vilket växelhus eller drev som helst.

 

Avslagen skädda

Den vanligaste skadan på växelhus är att skäddan går av efter en grundstötning. Detta är något vi sedan firmans start har reparerat åt såväl lokalbefolkningen i Göteborgs södra skärgård som yrkesfiskarna. Vi lägger   stor vikt vid form och finish.

Svetsad skädda

 

Sprucket växelhus

Detta går oftast att laga. Vanligt är bl. a att Honda BF40-50 spricker vid ringmuttern. Dessa skador har vi reparerat i över 15 år utan reklamation. Även Yamaha 30 är kända för att spricka. Dessa brukar spricka under vattenpumpen. Även detta går att åtgärda.

sprucket växelhus Honda BF50 växelhus svetsat

 

Skev propelleraxel

Efter en grundstötning är det vanligt att propelleraxeln tappar rakhet.  Många tror att dessa måste bytas ut för dyra pengar. Detta är inte sant. Vi riktar propelleraxlar åt marinfirmor i hela landet.

Riktning av propelleraxel

Läckande växelhus

Ett otätt växelhus medför att olja läcker ut och ersätts av vatten. Detta innebär att dreven inte får smörjning. Vi packar om alla sorters växelhus och kan även reparera skadade tätningsytor. Efteråt provtrycks huset givetvis.

Ompackning av växelhus

Havererat växelhus

Vi kan hjälpa till med demontage, felsökning, lagerbyten, reparation av skurna axlar, shimsning och återmontage. Vi har även mycket begagnade delar till de flesta märken och modeller.

Skuren primäraxel Reparerad primäraxel

Fel längd på primäraxel eller defekta splines

Vi har möjlighet att skarva drivaxlar och i många fall även reparera splines.

 

Kontaktformulär

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message

Kontakta oss

Besöksadress:
Olstorps byväg 2, 443 96 STENKULLEN
Telefon: 0302-23455
E-post: info@wasamotor.se
 

Öppettider:

Mån - Fre: 09.00 - 17:00
Lunchstängt: 12.00 - 13.00

Lör - Sön: STÄNGT

Örjan och Hannes FinniläWasa Motor HB är ett familjeföretag som grundades år 1980 i Göteborg. Under många år var Wasa Motor etablerat på St. Mosskullen, en ö bredvid Styrsö i Göteborgs södra skärgård.

Sedan kom den stora flytten till Stenkullen i Lerums kommun. En flytt där inte bara ett hushåll flyttade. Med skulle även; en fullutrustad verkstad, 25 ton verkstadsmaskiner, ett antal båtar, tiotals motorer och en 12 tons gaffeltruck. Väl framme och hemmastadda fortsatte arbetet som förr. Nu bestod kundkretsen av både kunder från Göteborg men även nya från Lerums och Alingsås kommuner. Privatpersoner såväl som företag.

Numera har kundkretsen vuxit sig stor i hela norden och många projekt har genomförts på internationell nivå.

Under alla år har vi strävat efter att ge kunden bästa service och kvalitet till ärliga priser.


 

Om personalen

Wasa Motor HB grundades av Örjan Finnilä och drivs idag tillsammans med sonen Hannes.

Örjan Finniläof

Född: 1960, Falkenberg

Familj: Frun Anna och hundarna Jaris och Izzy

Övrigt: Utbildad ingenjör och har tidigare arbetat med utveckling åt ett flertal etablerade företag. T.ex. Volvo Penta, Jonsereds, Atlas Copco och Lombardini

Hannes Finnilähf

Född: 1986, Göteborg

Familj: Sambon Nanna, ormen Heaven och katterna Bollen och Purr.

Övrigt: Har tillbringat större delen av yrkeslivet i egna verkstaden med en avstickare till EMS (entreprenadmaskinspecialisten)